skip to Main Content

De #1 in paardenbak aanleggen, wij maken dromen waar!

Van der Kolk Infra is uw partner in de aanleg van paardenbakken. Als paardenliefhebbers weten we hoe belangrijk het is om een goede paardenbak te hebben. Het biedt de perfecte omgeving voor training, ontspanning en competitie voor zowel paard als ruiter. Een goede bodem voor uw rijbak vraagt specialistische kennis op het gebied van zand en paarden. Een goede rijbak is afhankelijk van de bodem, maar ook van de volgorde van opbouw. Wij hebben veel ervaring in het aanleggen van paardenbakken en paddocks. Bij iedere paardenbak die wij aanleggen zorgen wij voor een goede stabiliteit en veerkracht van de bodem, want deze moet natuurlijk bestand zijn tegen intensief gebruik.

Voordelen van een goede paardenbak laten aanleggen

Een goede paardenbak is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van uw paard. In de vrije natuur bewegen paarden veel en variëren ze in gangen en snelheid. In een paardenbak kunnen ze ook bewegen, maar dan op een afgebakend terrein waarbij de bodem en omheining zijn aangepast aan de behoeften van het paard. Een goede paardenbak biedt een tal van voordelen, zowel voor paardenliefhebbers als voor de paarden zelf.

 • Meer rijplezier voor paard en ruiter
 • Verhoogt kwaliteit van uw prestaties en training
 • Voorkom blessures bij uw paard

Zowel voor maneges, handelstallen als particulieren, laat je inspireren:

Waar moet u op letten bij het aanleggen van een paardenbak?

Het aanleggen van een paardenbak is een complex proces waarbij verschillende factoren een rol spelen, zoals de afmetingen van de bak, de kwaliteit van de bodem en de omheining. Daarnaast is het belangrijk dat de paardenbak past bij uw specifieke wensen en behoeften. Bij Van der Kolk Infra helpen we u graag bij het maken van de juiste keuzes en adviseren we u over de mogelijkheden die het beste bij uw situatie passen.

Hierom kies je voor Van der Kolk Infra

 • 1 vast aanspreekpunt
 • Jarenlange ervaring in het aanleggen van paardenbakken
 • Persoonlijk advies en begeleiding bij elke stap van het proces
 • Gebruik van hoogwaardige materialen voor een duurzaam resultaat
 • Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel

“We kijken per situatie welke bodem het beste bij uw wensen past. Zowel voor onderhoud als nieuw”

Voorbereidingen voor het aanleggen van een paardenbak

Voordat we beginnen met de aanleg van uw paardenbak, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Bij Van der Kolk Infra weten we precies wat er nodig is om de ideale omgeving voor uw paard te creëren.  Zo zorgen we voor een grondige bodemanalyse en eventuele grondverbetering.

Polyvlokken

Voor een goede paardenbak vermengen wij zand met polyvlokken. De polyvlokken zorgen ervoor dat de bodem niet te hard of juist te zacht is. Ook verhogen de polyvlokken de kwaliteit van uw training en zorgt het voor meer stabiliteit. Hierdoor veert de paardenbodem goed en vangt het schokken veel beter op. Het is niet alleen prettiger rijden voor u, maar ook voor uw paard, omdat zo’n goede paardenbodem veel minder energie van hem/haar zal vergen. Helemaal ideaal is dat u bij elk weertype gebruik kunt maken van de paardenbak, omdat het hoge wateropname heeft.

 • Stabiliseert uw paardenbak
 • Zorgt voor een optimale veerkracht en schokabsorptie
 • Lasergestuurd egaliseren
 • Mengen eigen toplaag
 • Verwerken polyvlokken
 • Aanleg sproeisysteem
 • De juiste sliding-stabiliteit

Laat je inspireren door onderstaande paardenbakken

Sproeisystemen

De vochtbalans van een goede rijbak is erg belangrijk voor de kwaliteit van uw training.
Bij het aanleggen van een nieuwe rijbak, kunnen wij ook voor u een sproeisysteem plaatsen. Wij stellen het systeem op basis van het ontwerp samen, zodat het exact aan de behoefte van uw rijbak voldoet. De sproeiers bootsen natuurlijke neerslag na en worden op strategische plaatsen gemonteerd. Indien gewenst kunnen wij ook een elektrakabel voor bijvoorbeeld verlichting aanbrengen.

Heeft u al een rijbak, maar wilt u sproeisysteem aan laten brengen? Ook dat is mogelijk bij ons. Wij maken dan een systeem op ‘maat’, welke bestaat uit de juiste materialen en sproeiers. Wij maken ondergronds gebruik van polythyleen slangen, waardoor wij elke vorm in uw rijbak kunnen volgen.

Onderhoud

Onderhoud van uw rijbak is van groot belang. Wij hebben de kennis en het materiaal om uw rijbak vakkundig te onderhouden of te renoveren. Ons advies is om ieder jaar een klein onderhoud te verrichten aan uw rijbak. U kunt ons daarvoor vragen. Wij maken de bodem los en voegen eventueel nieuwe polyvlokken toe. Vervolgens gebruiken wij een laser om de bodem te egaliseren. Na het egaliseren, wordt de bodem gesleept en indien nodig besproeid met water. Uw rijbak is dan weer van goede kwaliteit. Heeft u al jaren een rijbak en wilt u graag groot onderhoud laten verrichten? Ook daarbij kunnen wij u van dienst zijn.

Veelgestelde vragen bij een paardenbak aanleggen

Wat zijn de afmetingen van een standaard paardenbak en kan deze aangepast worden aan mijn specifieke behoeften?

De afmetingen van een standaard paardenbak zijn meestal 20 x 40 meter, maar deze kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Bij Van der Kolk Infra kunnen we u adviseren over de afmetingen die het beste bij uw situatie passen.

Welke bodem is het meest geschikt voor mijn paardenbak en waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste bodem?

De juiste bodem voor uw paardenbak is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gebruiksintensiteit, het klimaat en de gewenste veerkracht. Bij Van der Kolk Infra kunnen we u adviseren over de bodem die het meest geschikt is voor uw situatie en rekening houdt met uw wensen.

Welke omheining is geschikt voor mijn paardenbak en hoe zorg ik ervoor dat deze veilig is voor mijn paard?

Een veilige omheining voor uw paardenbak is van groot belang. De omheining moet stevig zijn en mag geen scherpe randen of uitstekende delen hebben. Bij Van der Kolk Infra kunnen we u adviseren over de beste omheining voor uw paardenbak.

Moet ik rekening houden met bepaalde vergunningen bij het aanleggen van een paardenbak?

Ja, in sommige gevallen heeft u een vergunning nodig voor het aanleggen van een paardenbak. Dit hangt af van de grootte van de paardenbak en de locatie.

Wat zijn de kosten voor het aanleggen van een paardenbak?

De kosten voor het aanleggen van een paardenbak zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, de bodem en de omheining. Bij Van der Kolk Infra kunnen we u een heldere offerte op maat bieden, zodat u weet wat de kosten zullen zijn.

Meer rijplezier voor paard en ruiter? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie te bekijken en u een passend advies te geven.

Back To Top