skip to Main Content

Wilt u de kwaliteit van uw training verhogen én het hele jaar door uw rijbak goed kunnen gebruiken?

Dan bent u bij Van der Kolk Infra aan het juiste adres!

Een goede bodem voor uw rijbak vraagt specialistische kennis op het gebied van zand en paarden. Een goede rijbak is afhankelijk van de bodem, maar ook van de volgorde van opbouw. Wij hebben veel ervaring in het aanleggen van rijbakken en paddocks. Bij iedere rijbak die wij aanleggen zorgen wij voor een goede stabiliteit en veerkracht van de bodem, want deze moet natuurlijk bestand zijn tegen intensief gebruik.

“We kijken per situatie welke bodem het beste bij uw wensen past. Zowel voor onderhoud als nieuw”

Polyvlokken

Voor een goede rijbak vermengen wij zand met polyvlokken. De polyvlokken zorgen ervoor dat de bodem niet te hard of juist te zacht is. Ook verhogen de polyvlokken de kwaliteit van uw training en zorgt het voor meer stabiliteit. Hierdoor veert de paardenbodem goed en vangt het schokken veel beter op. Het is niet alleen prettiger rijden voor u, maar ook voor uw paard, omdat zo’n goede paardenbodem veel minder energie van hem/haar zal vergen. Helemaal ideaal is dat u bij elk weertype gebruik kunt maken van de rijbak, omdat het hoge wateropname heeft.

 • Voor elke situatie een passende rijbodem
 • Stabiliseert uw manegebodem
 • Verhoogt kwaliteit van uw training
 • Voorkom blessures bij uw paard
 • Zorgt voor een optimale veerkracht en schokabsorptie
 • Meer rijplezier voor paard en ruiter
 • Lasergestuurd egaliseren
 • Mengen eigen toplaag
 • Verwerken polyvlokken
 • Aanleg sproeisysteem
 • De juiste sliding-stabiliteit

Wij maken twee soorten toplagen

Toplaag 1 is een wateraflopende toplaag

Dit is een zeer sterke bodem die aanzienlijk minder vocht nodig is, waardoor deze eenvoudig te onderhouden is. Verdere kenmerken van deze bodem zijn dat deze een goede sliding heeft, waardoor deze bodem zeer paardvriendelijk is. Er kan bij hevige regenval plasvorming ontstaan, dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit van deze bodem.

Toplaag 2 is een waterdoorlatende toplaag

Deze bodem heeft meer vocht nodig, maar functioneert op bijna iedere onderlaag.

Sproeisystemen

De vochtbalans van een goede rijbak is erg belangrijk voor de kwaliteit van uw training.
Bij het aanleggen van een nieuwe paardenbak, kunnen wij ook voor u een sproeisysteem plaatsen. Wij stellen het systeem op basis van het ontwerp samen, zodat het exact aan de behoefte van uw rijbak voldoet. De sproeiers bootsen natuurlijke neerslag na en worden op strategische plaatsen gemonteerd. Indien gewenst kunnen wij ook een elektrakabel voor bijvoorbeeld verlichting aanbrengen.

Heeft u al een rijbak, maar wilt u sproeisysteem aan laten brengen? Ook dat is mogelijk bij ons. Wij maken dan een systeem op ‘maat’, welke bestaat uit de juiste materialen en sproeiers. Wij maken ondergronds gebruik van polythyleen slangen, waardoor wij elke vorm in uw rijbak kunnen volgen.

Onderhoud

Onderhoud van uw rijbak is van groot belang. Wij hebben de kennis en het materiaal om uw rijbak vakkundig te onderhouden of te renoveren. Ons advies is om ieder jaar een klein onderhoud te verrichten aan uw rijbak. U kunt ons daarvoor vragen. Wij maken de bodem los en voegen eventueel nieuwe polyvlokken toe. Vervolgens gebruiken wij een laser om de bodem te egaliseren. Na het egaliseren, wordt de bodem gesleept en indien nodig besproeid met water. Uw rijbak is dan weer van goede kwaliteit. Heeft u al jaren een rijbak en wilt u graag groot onderhoud laten verrichten? Ook daarbij kunnen wij u van dienst zijn.

Meer rijplezier voor paard en ruiter? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie te bekijken en u een passend advies te geven.

Back To Top