skip to Main Content

Tuinturf kopen? Haal het beste uit uw tuin!

Tuinturf is een essentieel product voor elke tuinliefhebber. Het verbetert de bodemstructuur, houdt vocht vast en voedt uw planten op een natuurlijke manier. Wij bieden Tuinturf aan van uitstekende kwaliteit tegen scherpe prijzen. We zijn 6 dagen per week geopend voor afhaal.

  • Maandag t/m vrijdag van 07:30 uur tot 17:30 uur. Zaterdag van 08:00 uur tot 14:00 uur.
  • Afhaal met eigen aanhanger mogelijk.
  • Shovel is aanwezig voor belading.
  • Bezorging in Wierden is mogelijk voor vast tarief van € 42,50 incl. btw. Buiten Wierden in overleg.
Bel en bestel
Tuinturf kopen

Wat is tuinturf?

Tuinturf is een organisch materiaal dat wordt gewonnen uit veen. Het wordt veel gebruikt in tuinen vanwege zijn uitstekende eigenschappen. Tuinturf is lichtzuur, wat het ideaal maakt voor planten die goed gedijen in zure bodems. Daarnaast heeft tuinturf een hoge vochtretentie, waardoor het water goed vasthoudt en geleidelijk vrijgeeft aan de planten.

Er zijn verschillende soorten tuinturf beschikbaar, waaronder grove en fijne tuinturf, elk met hun eigen specifieke toepassingen. Fijne tuinturf is bijvoorbeeld perfect voor het verbeteren van de structuur van potgrond, terwijl grove tuinturf beter geschikt is voor het afdekken van bloembedden.

Tuinturf kopen bij Van der Kolk Infra

Bij Van der Kolk Infra bieden wij tuinturf aan in verschillende hoeveelheden, van kleine zakken van 25 kilo tot grote bulkleveringen van honderden kubieke meters. Wij beschikken ook over transportmogelijkheden om , waardoor de tuinturf snel en efficiënt bij u te bezorgen. Bovendien kunt u ook zelf uw tuinturf bij ons ophalen als dat beter uitkomt.

Onze prijzen zijn zeer concurrerend en transparant, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Wij leveren tuinturf van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Zo profiteert u van de voordelen van tuinturf zonder te veel te betalen.

Waarom kiezen voor Tuinturf?

Verbetering van Bodemstructuur

Tuinturf verbetert de bodemstructuur door de bodem luchtiger en beter doorlatend te maken. Dit zorgt voor een betere wortelgroei en gezondere planten.

Vochtretentie

Tuinturf heeft een uitstekende vochtretentie, wat betekent dat het water goed vasthoudt en geleidelijk vrijgeeft. Dit is vooral nuttig tijdens droge periodes.

Natuurlijke Meststof

Tuinturf bevat natuurlijke voedingsstoffen die geleidelijk worden vrijgegeven aan de bodem, wat bijdraagt aan de voeding van uw planten zonder dat er extra kunstmest nodig is.

Milieuvriendelijkheid

Tuinturf is een natuurlijk product en een duurzame keuze voor uw tuin. Het helpt bij het behouden van de natuurlijke balans in de bodem.

Voordelen van tuinturf kopen bij Van der Kolk Infra

Bij Van der Kolk Infra kunt u rekenen op hoogwaardige tuinturf van topkwaliteit. Door tuinturf bij ons te kopen, profiteert u o.a. van de volgende voordelen:

1.) Levering op maat, zodat u precies krijgt wat u nodig heeft

2.) Deskundig advies over de beste toepassingen van tuinturf voor uw specifieke behoeften.

3.) Duurzaam en milieuvriendelijk.

Toepassingen van tuinturf

Tuinturf kan voor diverse doeleinden gebruikt worden, waaronder:

Gebruik in de tuin

Tuinturf kan op verschillende manieren in de tuin worden gebruikt. Het is ideaal voor het afdekken van bloembedden, het verbeteren van de bodemstructuur en het creëren van een optimale groeiomgeving voor planten.

Gebruik in landschapsarchitectuur

Voor grotere landschapsprojecten is tuinturf een uitstekende keuze. Het helpt bij het creëren van gezonde en weelderige groenvoorzieningen die gemakkelijk te onderhouden zijn.

Tuinturf voor Potplanten

Ook voor potplanten is tuinturf zeer geschikt. Het verbetert de structuur van de potgrond en zorgt voor een betere vochtretentie, wat essentieel is voor de gezondheid van potplanten.

Hoe tuinturf te gebruiken?

Stap 1: Voorbereiding van de Bodem

Voordat u tuinturf toevoegt, is het belangrijk om de bodem goed voor te bereiden. Verwijder onkruid en los de bovenste laag van de bodem op.

Stap 2: Aanbrengen van Tuinturf

Breng een laag tuinturf aan op de gewenste gebieden. Voor bloembedden en gazons is een laag van 5-10 cm meestal voldoende. Werk de tuinturf goed in de bodem om de voordelen optimaal te benutten.

Stap 3: Onderhoud van tuinturf

Om de voordelen van tuinturf te behouden, is regelmatig onderhoud nodig. Voeg jaarlijks een nieuwe laag tuinturf toe en houd de bodem goed doorlatend.

Veelgestelde vragen over tuinturf

Hoeveel tuinturf heb ik nodig?

Dit hangt af van de grootte van uw tuin en de toepassing. Voor bloembedden is een laag van 5-10 cm meestal voldoende.

Kan ik tuinturf gebruiken voor potplanten?

Ja, tuinturf is zeer geschikt voor potplanten. Het verbetert de structuur van de potgrond en zorgt voor betere vochtretentie.

Is tuinturf geschikt voor alle soorten planten?

Tuinturf is vooral geschikt voor planten die gedijen in zure bodems, zoals rododendrons, azalea’s en heide. Voor planten die een neutrale of alkalische bodem prefereren, is het beter om andere bodemverbeteraars te gebruiken.

Hoelang gaat tuinturf mee?

Tuinturf blijft effectief gedurende één groeiseizoen. Het is aan te raden om jaarlijks een nieuwe laag toe te voegen.

Wat is het verschil tussen tuinturf en potgrond?

Tuinturf is een organisch materiaal dat voornamelijk wordt gebruikt om de bodemstructuur te verbeteren en de zuurgraad te verhogen. Potgrond is een mengsel van verschillende materialen, zoals veen, compost en soms zand, en wordt specifiek samengesteld om planten in potten de optimale groeicondities te bieden.

Wat zijn de beste tijden van het jaar om tuinturf aan te brengen?

De beste tijden om tuinturf aan te brengen zijn het voorjaar en het najaar. Tijdens deze seizoenen is de bodem doorgaans vochtig en kunnen de voedingsstoffen goed worden opgenomen door de planten.

Wilt u tuinturf bij ons kopen? Bel ons direct of stuur een bericht. Ook al uw vragen over tuinturf of over de toepassingen ervan, beantwoorden we graag voor u!

    Back To Top